– I vår värld går det otroligt fort, ofta ringer de oss på söndag och vill ha en färdig bostad dagen efter. Då gäller det att vara ute i rätt tid och på rätt ort, berättar Noel Yohanna Oraha.

De hjälper företag med bostäder över hela landet

Noah Rent är företaget som började som en hobby och idag omsätter 30 miljoner. Ahmed och Noel som driver företaget hjälper bolag med företagsbostäder på kort varsel. Från starten med två hus i Köping hyr de idag ut upp emot 1 000 bäddar per natt.

Allt började som en hobby för grundarna Noel Yohanna Oraha och Ahmed ­Nasir. De bor båda i Köping och drev helt andra företag när hobbyn kom att bli till något så mycket mer.

– Det var i slutet på 2016 som både jag och Ahmed ägde varsitt hus och hjälpte Yara med bostäder till personal när de byggde ut. Då ägde jag en handelsträdgård i Kungsör och Ahmed drev en ­större orientalisk livsmedelsaffär i ­Köping, så egentligen hade vi redan fullt upp, ­berättar Noel.

– Vi märkte att det fanns ett ökat intresse för bostäder från företagens sida så vi började snacka om att slå oss ihop. Sagt och gjort bildade vi företaget och vi såg att efterfrågan bara växte. Som mest hyrde vi ut bostäder till cirka 150 personer i Köping.

Satsning på fler orter

När trycket på bostäder i Köping minskade ville bolagen istället ha hjälp av Noah Rent med bostäder på andra ­orter.

– De var nöjda med det som vi levererade och när de ville ha hjälp med bostäder i Göteborg tog vi chansen att hjälpa till med det också. All vår tillväxt har skett på det här sättet, där vi flyttat till nya orter tillsammans med våra kunder. När vi blivit mer varma i kläderna så tyckte vi att Västerås var ­naturligt att satsa på och öppnade Noah Longstay Västerås i augusti 2019. Den satsningen har varit väldigt lyckad.

Vad erbjuder ni era kunder?

– Vi hjälper kunderna med precis vad de vill ha. Det kan vara allt från mindre lägenheter till villor eller lägenhets­hotell. Vi försöker lösa allt det som efter­frågas. Just nu gör vi en större satsning i Skellefteå. Idag finns vi på ett tiotal orter runt om i Sverige.

Har ni några tydliga konkurrenter?

– Liknande tjänster som vi gör har alltid funnits, men jag tror att vi var rätt i tiden. Efter att vi drog igång har vi sett att många fler har satsat på detta. Det våra kunder har sagt att de upp­skattat är vår tillgänglighet och att vi alltid levererat det som vi har lovat. När vi började erbjuda bostäder i Göteborg anställde vi en person som alltid kunde finnas på plats.

– Det är en stolthet för oss att vi ännu inte har förlorat ett enda bolag som kund. Vi vet att vi inte är den billigaste aktören på marknaden, det finns många som är billigare, ändå väljer de oss för de vet vad de får. När du arbetar med större bolag så är det helt avgörande att hålla vad du lovar.

– Vi har fått erbjudande om att ta in investerare men vi vill hellre växa i en takt som vi hinner med. På det sättet har vi varit försiktiga. Vi jobbar hellre själva, har kontroll och tjänar lite ­mindre än att släppa in andra ägare. Tar du in externt kapital blir det en ­högre press. Nu har vi så mycket att göra som vi hinner med. Skulle vi ta på oss för mycket arbete kan vi riskera kärnan i vårt arbete. Vi har hållit på i snart fyra år och har uppnått ett otroligt bra rykte på marknaden. De vet vad vi kan ­leverera.

Hur ser företaget ut idag?

– Vi är sex anställda och blir snart ytterligare en. Jag och Ahmed är fortfarande helägare av ­bolaget eller hela företagsgruppen Noah Group rättare sagt. En viktig del i att vi lyckats är att jag och Ahmed har ett så bra samarbete och kompletterar varandra. Jag är den som är utåtriktad och mer ansvarar för kundkontakter och han är den som håller i pengarna och sköter fakturor. Jag är också den som är lite mer offensiv och drömmande, Ahmed har också drömmar men mer verklighetsbaserade drömmar kanske, förklarar Noel.

Hur ser utvecklingsplanerna ut?

– Idag omsätter vi ­totalt 30 miljoner i Noah Group. Kortsiktigt räknar vi med att dubbla vår omsättning under 2021. Det är det vi planerat för och jobbat för. I vår affärsplan ingår att vi skall köra hårt nu med expansion i 4-5 år. Efter det är tanken att vi även skall bli ett fastighetsbolag, där 50 procent av intäkterna är fasta hyresgäster och 50 procent är longstay/företags­boende.

Noah berättar att det krävs otroligt mycket förberedelser för att kunna leverera företagsbostäder när behovet uppkommer.

– I Skellefteå började vi arbeta för ett år sedan. När det väl slår till och behovet finns, så handlar det om att ha flest fastigheter att leverera. I vår värld går det otroligt fort, ofta ringer de oss på söndag och vill ha en färdig bostad dagen efter. Då gäller det att vara ute i rätt tid och på rätt ort. I vårt fall så levererar vi ju också helt färdiga lägenheter med verkligen allt du kan tänka dig i ett hem. Allt från porslin, handdukar, sängkläder, fullt utrustat kök ända till nivån av rivjärn och osthyvel. Dessutom ger vi möjlighet för hyresgäster att hyra cykel eller bil.

– Idag har vi kapacitet att hyra ut uppemot 1 000 bäddar runt om i hela Sverige och ser positivt på framtiden. Vi blev hårt påverkade av Corona, men är nu tillbaka på 65 procent av normalt och har klarat oss ändå relativt väl tack vare möjlighet till permittering och eget kapital, säger Noel på Noah Rent.

Noel och Ahmed

Noel Yohanna Oraha och Ahmed Nasir.